top of page

Om deLillos

Lars Lillo-Stenberg, vokalist, gitarist
Lars Fredrik Beckstrøm, vokalist, bassist
Lars Lundevall, vokalist, gitarist
Øystein Paasche, trommeslager

En liten oppsummering av bandets historie:


1984
Første opptreden under navnet deLillos

1985
Den første demoen innspilt i Kjerringvik på hytta til Lars L-S.
Besetning: Lars Lillo-Stenberg, gitar, vokal Lars Fredrik Beckstrøm, bass, vokal Rune Lindstrøm, trommer. Gir ut singelen "Johnny Fredrik/ Fugl i bur"

1986
Rune slutter for å bli Krishna-munk, ny trommeslager blir Øystein Jevanord. deLillos får platekontrakt med Sonet, og debutalbumet "Suser avgårde"kommer ut. Og hele Norge får besøk av deLillos i etterkant av det…

 

1987 - "Før var det morsomt med sne" utgitt.1989. Øystein Paasche (som var den tredje trommisen fra klassen til Lars!) overtar trommene fra Jevanord, og dobbeltalbumet "Hjernen er alene" blir spilt inn og gitt ut samme år.

 

1990

"Svett smil" gis ut.

 

1991  

"Varme mennesker"
Lars Lundevall blir med som ekstra gitarist på turneen.

 

1992

deLillos er det første norske bandet som reiser på skoleturne for Rikskonsertene. 27 konserter på ungdomsskoler i Akershus – konsertstart gjerne kl 0900, en ny opplevelse for et poporkester!

 

1993

"Neste sommer" slår plutselig an, og turneen etter plata blir eviglang, helt inn i…

 

1994

hvor Liveplata ”Mere” får lov å dokumentere stemningen fra konsertene.

 

1995 – ”Sent og tidlig” er nok et dobbeltalbum, og konsertene fortsetter å strømme på. Og vi fikk med oss Odd Arve Hjørungdal som keyboardist på turneen.

 

1996

Blir et slags hvileår, bortsett fra EP-en ”Tusen smil” som er en takk til alle som har kommet på konsertene våre de siste årene.

 

1997

Nytt album, ”Stakkars” spilt inn i Danmark hvor deLillos ikke har problemer med å finne seg til rette. Lang turne i etterkant, med svenske Olle på piano og orgel.

 

1998

Samlealbumet ”Gamle sanger om igjen” kom ut, og vi fikk spille inn en ny sang med Paal Waaktaar som produsent – ”Tyve null tre”. En umiskjennelig deLillos-sang, selv om arrangement og lydbilde kanskje er litt uvant?

 

1999

Tilbake på hytta til Lars spilte vi inn ”Kast alle papirene”, det var magisk. Og det var det også å mikse albumet i New York, særlig for de av oss som aldri hadde vært der før.

 

2000

Nok en kjempelang turne etter "Kast alle papirene" - faktisk gjennom alle månedene unntatt juli.

 

2001
Et stille år for oss, med litt egne prosjekter og noen få konserter.

 

2002  

"Midt i begynnelsen" blir innspilt i Fredrikstad med Kyrre Fritzner som produsent for andre gang, en slitsom og hyggelig jobb. Kyrre blir med oss på turne som kombinert keyboard, akkgitarist, perkusjonist og korist (!).

 

2003

Lang turne, med innlagt instrument-brann hvor vi mistet masse utstyr, men klarte å fortsette turneen uten avlysninger. Ep-en "Ikke gå" spilles inn i øvingslokalet vårt, med Atle Karlsen som teknisk leder.

 

2004

Nok et stille år, med kun noen få konserter.

2005

20-årsjubileum, og utgivelse av "Festen er ikke over, det er kake igjen" med fem nye sanger, bl.a. "Ut" som vi lagde en fantastisk video til! Mange konserter, og kanskje et snev av nostalgi innimellom.

 

2006

Paasche og Lundevall er ute av deLillos, og med Rune Lindstrøm på trommer oppstår deLillos´85 - den originale trioen fra nettopp 1985. Utgir albumet "Suser videre" samme år.

 

2007

Konserter med deLillos´85

 

2009 

Albumet "Huskeglemme", med singelen "Flink", kommer ut - og Lundevall blir med som gitarist på turneen. I desember gjennomfører vi kjempekonsert-opplevelsen "Hjernen er alene i operaen".

 

2010 - Ble brukt til å jobbe med nye sanger til albumet "Trist å være glad", som vi spilte inn og ga ut på direkten på Rockefeller i desember. Det var vår måte å feire 25-års jubileet vårt.

 

2011

Studioversjon av "Trist å være glad" spilt inn i Abbey Road studios, London. Utgitt i februar, med påfølgende turne.

 

2012

Vi ville gjerne spille mer gitar, så da laget vi "Vi er på vei, vi kanke snu" sammen med en gammel rocker, Bent Sæther. Det var en fin opplevelse.

 

2013 

Øystein Paasche er tilbake på trommer, og forestillingen "Livet er en liten dings" settes opp på Nationaltheatret. Vi spiller all musikken og er på scenen under hele forestillingen, en ny opplevelse for (de fleste av) oss!

 

2014

Vi jobbet hele våren med å arrangere og øve inn sangene til albumet "Rett og slett livet", som ble innspilt i Rainbow studio i Oslo i mai/juni, mange flotte konserter ble det også - ikke minst en storslagen 17. maifeiring ved Sjømannskirka i New York! Singelen "Rett og slett livet" ble vår mest spilte sang på radioen på mange år, og det var vi fornøyd med.

2015

Det store jubileumsåret vårt, 30 år! Fikk både spille åpningskonsert på Øyafestivalen en solfylt lørdag, og gjøre ti konserter på Riksscenen i Oslo hvor vi spilte alle(!) sangene vi har gitt ut - noe av det tøffeste vi noen gang har vært med på! Fire vinylalbum med gamle sanger ble gitt ut: "Før", "Etter", "Innimellom" og "Utenom", den siste en kvadrupel vinyl med kun sanger som aldri har blitt gitt ut før! Singelen "Tusen takk" var eneste nye låt det året.

2016

Året startet i øvingslokalet med masse nye, friske låtideer - etterhvert fant vi Martin Horntvedt som produsent, og på våren begynte vi å spille inn "Peiling på seiling" i Malabar studio i Oslo - det var nesten som i gamle dager, rusle gjennom byen til studio hver dag i noen våruker, jobbe intenst med musikk. Ikke mye som er bedre enn det! "Aldri epleslang" var første singel, og temaet med barn og skjerm er fortsatt like aktuelt ser det ut til.

2017

Vi begynte året med å spille inn "La oss bli fri for all nostalgi" i en stue på Frogner, helt akustisk på en eneste mikrofon. Det var et utrolig spennende prosjekt som vi hadde stor glede av å gjennomføre - vi liker jo å sette oss selv på prøve! Vi hadde mange fine konserter hele året, og det var ikke minst flott å få spille "Halvveis rundt jorden" med No.4. som siste band ut på Norwegian Wood i Frognerbadet i juni - mest sannsynlig ble vi også den siste artisten som fikk stå på den scenen noensinne...

2018

Dette året ble preget av at vi ville ta denne akustiske ideen et hakk videre, rett og slett ved å spille helt akustiske konserter. Vi tok med oss kassegitarer, banjo, mandolin, Dobro, harmonium, Cajón (google det om du ikke vet hva det er ;-) og brukte ordentlig flygel rundt omkring på kulturhus over hele landet. Det ble en helt annen opplevelse for oss og publikum, ikke minst fordi vi kunne stille mange sanger vi ikke har pleid å spille spå konserter. Mye underlig og morsom prat mellom låtene ble det også! Året ble avsluttet med to konserter på Chat Noir i Oslo, en av de eldste og mest legendariske scenene i byen - nå er det ikke mange steder igjen i Oslo hvor vi ikke har spilt!

2019

2020

 


 

 

 

bottom of page