top of page
peiling_pa_seiling-38806387-.jpg

Peiling på seiling

 

Peiling på seiling er vårt studioalbum nummer seksten, utgitt høsten 2016.

 

Helt siden jeg hørte Jim Stärk albumet "Rainy Love Sounds" ble jeg obs på Martin Horntvedt som produsent. Etter «rett og slett livet» som var ganske egenprodusert, så var det på tide å få litt mer aktiv hjelp. Det var også fristende med et menneske som hadde litt beat og groove fokus fra en trommeslagers perspektiv.

Men nå viste det seg at Martin kunne meget mer enn tromming. Han

er jo et fyrverkeri av ideer, og elsker f.eks. tre og firstemmig sang. Vi som elsker masse koringer måtte nesten bremse ham litt. Men det ble en begeistret produksjon med masse musikkentusiasme. Spesielt «Aldri Epleslang» ble en sang i Martins ånd, der han til og med fikk lagt på tubular bells. Morsomt at vi la opp til å få Graham Nash til å kore på en sang, siden vi visste han kom til Oslo mens vi var i studio. Han var utslitt etter en altfor hard reiserute i Europa, og imøtekom ikke henvendelsen. Men sangen som vi lagde ene og alene til seansen ble med likevel.

Plata åpner med en majestetisk Beckstrøm låt, «jesusmannen», en av flere grunner til at plata er spesiell. Tittelsporet «Peiling på seiling» syntes vi var originalt funnet på, men der tok vi feil. Her forleden sov vi over på grand hotel Steinkjer, og da hadde hotellverten tatt seg bryet med å dekorere hvert av våre hotellrom med en deLillos tekst i stor forstørrelse på veggen. Jeg fikk Peiling på Seiling, men kjente ikke igjen teksten. Det var jo selvfølgelig Øystein Sunde sin. 

Lars Lillo-Stenberg

Sporliste
 

1. Jesusmannen 

2. Peiling på seiling 

3. Bjørg Johansen 

4. Første ettersommerdag 

5. Graham Nash 

6. Som din egen mann 

7. Leve enda mer 

8. Bare meg 

9. Det kalde vannet 

10. Aldri epleslang 

11. Bare meg – reprise 

12. Den sangen

bottom of page